Бразилия и Белгия излизат във втори четвъртфинал днес от 21:00 часа българско време. Победителят от двубоя ще срещне на полуфинал спечелилия срещата между Франция и Уругвай, която започва в 17:00 часа днес.

Специалистите и феновете очакват зрелище на Бразилия и Белгия, тъй като досега и двата отбора играят офанзивно и вкарват доста голове.

По традиция селекционерът на “селесао” Тите разкри стартовите 11 ден преди мача. Двубоят с Белгия поради наказание ще пропусне Каземиро, а мястото ще заеме Фернандиньо. В игра се завръща и левият бранител Марсело, който пропусна победата над Мексико с 2:0 на осминафиналите заради травма в гърба. Титуляр излиза и Паулиньо, който се възстанови от лека травма. Възстановен от контузия е и Дъглас Коща, но той ще остане резерва.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Проблемите пред селекционера на Белгия Роберто Мартинес са свързани със състоянието на крилото Аднан Янузай, който пропусна мача с Япония.

Двата тима се изправят за втори път в историята си на световни финали. През 2002 година Бразилия отстрани Белгия в 1/8-финалите с 2:0, за да триумфира след това с титлата. Головете за успеха преди 16 години реализираха Ривалдо (67) и Роналдо (87).

Иначе двата тима имат само четири срещи помежду си. Първите три са приятелски. На 24 април 1963 година Белгия громи бразилците с 5:1 след хеттрик на Джаки Стокман. Две години по-късно, на 2 юни 1965 година пред 110 000 зрители на „Маракана“ Бразилия си връща за позора и печели с 5:1, този път след хеттрик на Пеле. Третата контрола е през 1988 година, когато Бразилия побеждава с 2:1.

Бразилия - Белгия
Днес от 21:00 часа
Стадион: "Казан Арена"
Съдия: Милорад Мажич (Сърбия)
Пряко по БНТ 1 и БНТ HD

Вероятни състави:

 

БРАЗИЛИЯАлисон, Фагнер, Тиаго Силва, Миранда, Марсело, Фернандиньо, Паулиньо, Коутиньо, Вилиан, Неймар, Габриел Жезус
Резерви: Касио, Едерсон, Жеромел, Филипе Луис, Маркиньос, Ренато Аугусто, Фред, Роберто Фирмино, Тайсон 
Контузен: Данило, Под въпрос: Дъглас Коща; Наказан: Каземиро
Селекционер: Тите


БЕЛГИЯ: Куртоа, Вертонген, Компани, Алдервейрелд, Шадли, Витсел, Де Бройне, Мюние, Азар, Мертенс, Лукаку
Резерви: Миньоле, Кастилс, Вермаелен, Боята, Дендокер, Фелайни, Караско, Тилеманс, Янузай, Дембеле, Т. Азар, Батчуай
Контузени: няма; Наказани: няма
Селекционер: Роберто Мартинес

ПРОГРАМА, КЛАСИРАНЕ И РЕЗУЛТАТИ НА МОНДИАЛА В РУСИЯ