ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 1 – ТУК!

Селекционерът на испанския национален тим по футбол Фернандо Йеро очаквано бе тъжен след отпадането на 1/8-финалите Световното от домакина Русия с 3:4 след изпълнение на дузпи. В редовното време и продълженията резултатът от срещата бе 1:1.

„Тъжно е. Дойдохме тук, за да постигнем нещо голямо и да се борим за световната купа. Но това е футболът. Не можеш да се бориш с късмета. Беше невероятно удоволствие, че тренирах този тим на Испания. Ако трябва някой да поеме отговорността, то аз ще го направя. Взимам решенията от първия ден, в който ме назначиха. Тимът остави душата си на терена от първия ден. Днес бяха много трудни 120 минути. Опитвахме се да атакуваме всякак, но напрежението беше брутално. Винаги казвах, че в първите три мача отборите имат прозорец, който им дава възможност за грешка, но след тях тази възможност изчезва. Мачовете на световното първенство са много комплексни. След изравняването на Русия ние реагирахме добре. Минимизирахме грешките и преливанията между защита и нападение“, сподели Йеро след срещата на „Лужники“.

„Беше удоволствие да видя този тим. Решението дали ще продължа? Аз съм последния човек на земята, който може да вземе това решение, след като съм отпаднал на осминафинал на Мондиал“, допълни селекционерът на „Ла Фурия“.

ПРОГРАМА, КЛАСИРАНЕ И РЕЗУЛТАТИ НА МОНДИАЛА В РУСИЯ