ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 1 – ТУК!

Селекционерът на Германия Йоахим Льов коментира победата на тима си с 2:1 над Швеция в мач от Група „F“ на Мондиал 2018. Той оприличи срещата на криминален трилър, изрази задоволство от представянето на тима си и от поведението на играчите.

„Това беше истински криминален трилър. В последните 10 минути поехме максимален риск, въпреки че бяхме в числено малцинство на терена. Бяхме длъжни да спечелим с всички средства, равенството не ни устройваше. До самия край беше невероятна драма, но такива често се случват във футбола. Олекна ми след победния гол, беше изключително радостен момент. Още при удара на Кроос вярвах, че топката ще влезе. Той рядко греши в такава ситуация“, обяви Льов.

„Хареса ми, че през второто полувреме не прибързвахме и не играхме нервно. Опитвахме се старателно да подготвим нашите шансове, да си подаваме бързо. Постоянният натиск умори шведите. Доволен съм от поведението на моите играчи, увереността им, че можем да обърнем мача. През първото полувреме допуснахме грешки, но бяхме сигурни в успеха“, допълни германският селекционер.

„Натрупаха се играчи със здравословни проблеми. Себастиан Руди е със счупен нос. Марко Ройс получи схващане в последните десет минути на мача. Матс Хумелс се подобрява. Надявам се, че ще може да играе в следващия мач. Това обаче ще стане окончателно ясно с приближаването на играта с Южна Корея“, коментира Йоахим Льов.

ПРОГРАМА, КЛАСИРАНЕ И РЕЗУЛТАТИ НА МОНДИАЛА В РУСИЯ