ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 1 – ТУК!

Звездата на Египет Мохамед Салах е поискал да се откаже от националния отбор след края на световното първенство. Според редица западни медии, включително „Дейли Мейл“ и „Си Ен Ен“, голмайсторът на Ливърпул не бил доволен от включването му в политически игри. Информациите конкретизират, че Салах не останал очарован от задължението да се срещне с чеченския президент Чечня Рамзан Кадиров.

Салах се видя с Кадиров в събота и беше обявен за почетен гражданин на Чечня. Това беше втората им среща. Първата беше още преди началото на Мондиал 2018 на стадиона в Грозни, където беше базата на националния отбор на Египет на световното първенство.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

„Това е огромна лъжа. Няма нищо общо с истината. Чудя се как уважавана медия като „Си Ен Ен“ разпространява тези неща. Ние сме гости в земята на този човек, а той ни покани на вечеря. Подобно нещо не се отказва и е съвсем нормален жест на уважение. Твърдят, че се смесват политика и спорт. Пълни глупости. Ние сме спортен отбор и нищо не може да ни въвлече в политиката“, заяви Есам Абдел Фатах, член на управата на египетската федерация.

„Подобни информации са тотално некоректни. С цялата си отговорност мога да кажа, че Салах по време на целия си престой в Чечня беше в отлично настроение и очакваше мачовете на отбора си. Това, което пишат западните медии не е истина. Точно обратното. През целия си престой в Грозни Мохамед Салах и хората от египетската делегация изказваха възторга си посрещането, което им организирахме в Чечня“, коментира Алви Каримов – началник на чеченската правителствена пресслужба.

ПРОГРАМА, КЛАСИРАНЕ И РЕЗУЛТАТИ НА МОНДИАЛА В РУСИЯ