Селекционерът на Хърватия Златко Далич остана отново щастлив след представянето на играчите си, победили Русия с 4:3 след изпълнение на дузпи (1:1 в редовното време и 2:2 след продължения). Така „шахматистите“ се класираха за 1/2-финал на световно първенство за втори път в историята след 1998 година във Франция.

„Ние винаги изпитваме трудности в подобен тип срещи. Аз лично имах тежък период. Поздравявам момчетата за всички, което сториха досега. Трябва да бъдем горди с тях. Всички ние, които сме тук, както и хората в Хърватия“, коментира Далич след мача в Сочи.

„Първото полувреме не беше добро от наша страна, тъй като бяхме слаби в центъра. Нямахме нужния ритъм, но през втората част коригирахме играта си. Не помня откога сме в Русия, но ще е срамно да не видим Москва още един път. Никога не губим надежда. Вярваме във всеки един момент, но след като Иван Ракитич вкара последната дузпа, започнах да плача. Всичко е от радост. Сега трябва да спечелим два мача, а ние имаме правилните инструменти да го сторим. Доказахме колко можем и знаем как да го направим. Аз няма как да науча играчите“, продължи хърватският специалист.

„Англия? Имат добър отбор, който играе компактно. Пълни са с млади състезатели, но ние ще бъдем готови. Смятаме да стигнем до края. Няма да бъде лесно. Те отстраниха тежък отбор, но ние също сме добри“, завърши Далич.

ПРОГРАМА, КЛАСИРАНЕ И РЕЗУЛТАТИ НА МОНДИАЛА В РУСИЯ