След като вчера трябваше да отпадне поради грешка на Сергей Афанасиев, Владимир Арабаджиев не успя да стигне финала и във второто състезание за Голямата награда на Италия на пистата "Монца", последен кръг от сериите "Интернешънъл Формула Мастер".

Родният състезател вчера се движеше в първата осмица и съществуваше голяма вероятност да се нареди на пол-позишън за днешното състезание, ако бе успял да да се класира измежду първите осем. Това обаче така и не се случи, тъй като Владо отпадна поради грешка на един от своите съотборници в J.D. Motorsport.

Късметът не бе на страната на Арабаджиев и във второто състезание. Пловдивчанинът трябваше да се нагърби с тежката задача да стартира от дъното на решетката и така и не успя да завърши състезанието. Владо отпадна още в самото начало с друг руснак Моксантев от тима на Алан Рейсинг.
 
Основният съперник Сергей Афанасиев регистрира едва една точка в надпреварата и не успя да се изкачи над Владо в крайното класиране. Каспер Андерсен дори не стартира и също не успя да изпревари родния любимец, но второто място на Йосиф Крал го изравни по точки с Арабаджиев - 29. Така нашенецът остана седми при пилотите, на едва 0.5 точки от Топ 5, където се намира Артуро Лобел.

Съотборникът на Арабаджиев Крис ван дер Дрифт бе обявен за шампион на сериите още вчера с актив от 101 точки. На втора позиция завърши Фабио Лаймер, следван от Михаел Амермюлер, информира "Sportal". Родната звезда завърши с актив от 29 пункта. Самото състезание днес бе спечелено от Ван дер Дрифт след оспорвана борба с Крал и Лаймер.

Програмата за догодина, както и плановете на Владо все още не са ясни. Очаква се Формула Мастер да се провежда в пет от уикендите на Световния писотв шампионат за туристически автомобили (WTCC) и в други пет на Формула 1. /БЛИЦ