Дрматичният финал на сезона в Сао Пауло за Гран при на Бразилия, третата поредна световна титла на Себастиан Фетел с Ред Бул и последното състезание на легендата Михаел Шумахер във Формула 1 бяха наблюдавани от рекорден брой зрители в Германия за последните 5 години.
 
Кьолнската телевизия RTL, излъчваща състезанията от Формула 1 за територията на Германия, отчете рекордни рейтинги. Точно в 18:48 часа местно време, когато Фетел пресече финалната линия на пистата „Интерлагос”, пред телевизионните екрани в родината му са го наблюдавали 13,7 милиона зрители. Стартът на Гран при на Бразилия в 17:00 часа немско време е бил проследен от 9,4 милиона души в Германия.
 
Средната стойност от 10,62 милиона зрители означава 40,9% от пазарния дял в Германия и дори 44% при възрастовата група от 14 до 49 години. Това е най-доброто постижение за RTL от финала на сезона през 2007 година пак в Бразилия, когато средно 11,10 милиона зрители наблюдаваха състезанието, след което финландецът Кими Районен с Ферари стана световен шампион.