Германско списание си позволи нечовешка гавра с Михаел Шумахер. Сатиричното издание "Титаник" публикува снимка на трикратния световен шампион от Формула 1 Ники Лауда на корицата си, добавяйки заглавие - "Ексклузивно - първа снимка след инцидента, ето колко зле е пострадал Шуми". С безумния опит за шега списанието шокира целия свят.

Както е известно, през 1976 година Ники Лауда катастрофира и едва оцеля. Легендарният пилот разбива своето Ферари в предпазните огради на Нюрбургринг и автомобилът му избухва в пламъци. Пилотът едва се измъква жив от ламарините и получава множество сериозни изгарания по лицето и тялото, след като е останал обгърнат от пламъците в продължение на 55 секунди при температура от 800 градуса. По-късно в болницата през цялото време до австрийския пилот е имало свещеник, който се е молил за неговото оздравяване.

Белезите по лицето на световния шампион личат и до днес. Тъпата шега на "Титаник" беше коментирана и от самия Ники Лауда.
"Потресен съм. Чудя се кой би могъл да публикува подобен боклук?", заяви Лауда. Легендарният австриец се закани, че вече планира съдебни действия срещу издателите.

Освен шокиращата корица има и още една подигравка, която въпросното издание си позволява относно състоянието на Шумахер.
В списанието е включен и пилотски шлем с пъзел, изобразяващ тежко контузения Михаел Шумахер. Из страниците е сложен и лабиринт, в който всеки погрешен път те отвежда обратно в...болницата.


ОЩЕ ПО ТЕМАТА
Състоянието на Михаел Шумахер леко се е подобрило
Лекари проучват състоянието на главния мозък на Шумахер
Махнаха част от черепа на Шумахер
Топлото и Шумахер отказват туристи от зимните курорти