Българският PR експерт Евгени Минчев коментира скандалите с половете на Олимпийските игри в Париж. Той гостува в подкаста на журналиста Мартин Карбовски, който го попита за сълзите на "обикновена жена" ударена на ринга от "трансжена".

"Как няма да се разплаче - това е не само физически удар, а и удар върху самочувствието. Неравнопоставеност. Все едно да дойде при мен едно 12-годишно момиче и аз да я набия, защото вероятно мога да го направя, но никога не ми е хрумвало, защото не съм агресивен. Така че това е несправедливо и неправдоподобно.

Радвам се, че обществото изригва, това е точната дума. Обществото не може да се примири, защото то ще разпознава в тази боксьорка своето дете. Днес растат 12 или 15-годишни деца, на които на следващата Олимпиада ще им се случи същата несправедливост, ако обществото не реагира. То трябва да реагира, може би със същите ритници, с които му налагат да приеме това, което не е за приемане", заяви Евгени Минчев.

"Новото налагане изглежда опасно за всички. Те ще се окажат опасни за самите себе си. Казвам нещо пророческо. Те вече са провалени, но не го знаят. Различните се провалят в концепцията си за приемане от обществото - те твърде бързо разлистват страниците на своята Библия, която искат да напишат - нито те могат да я прочета, нито ние можем да я разберем", добави той.