Десислава Ангелова завърши шеста във финала на скиф на Игрите в Париж. Тя стана първата българка след Румяна Нейкова, която се бори за медал на Олимпиада в дисциплината. След състезанието си 26-годишната Ангелова сподели, че изпитва леко разочарование от заетото последно място на финала.

"Чувствам се леко тъжна, защото не исках да съм последна в големия финал. Но така се случи, бяха по-добри, наистина. Поздравления за тях, бяха наистина на много високо ниво", коментира Деси, която е дебютантка на Олимпиада.

"За днес това беше максимумът. Радвам се, че влязох в големия финал, но имах желанието да не съм последна. За първите три знаех, че са доста по-подготвени от мен и се молех на чудо, за да успя да взема медал. Но силно се надявах да не съм последна. Явно това са ми възможностите днес. Усещах още в първите 1000 метра, че скоростта им беше по-добра от моята. Другите я поддържаха с много по-голяма лекота, а аз усещах, че ми коства много. То си пролича и в последните метри - не можах да реализирам това, което по принцип мога. За нашата дистанция от 2000 метра да държиш висока средна скорост през цялото време е много важно, за да можеш да реализираш силен финал“, допълни Ангелова.

"Класирането ми във финала показва, че вървим в правилната посока. И ми дава надежда, че това е нещото, което трябва да правя, и имам шанс за голям успех. Надявам се правилната посока да ме отведе в Лос Анджелис. Там дистанцията ще е по-кратка - 1500 метра, а не 2000, така че трябва и подготовката да е по-различна", каза българката.

"Дистанцията ще бъде променена само за Игрите в Лос Анджелис, защото каналът там е по-къс и свършва точно на километър и половина, където има мост и не могат да го продължат. Това реално става нова дисциплина и трябва съвсем различна подготовка с повече експлозивност. Ще бъде по-кратко с около минута и 50 секунди. Мисля, че няма да има такива състезания в подготвителния период, казаха, че ще се състезаваме на два километра, а единствено на Олимпиадата ще бъде на 1500 метра“, добави тя.

Сега за Ангелова предстои анализ на сезона и почивка, тъй като състезателите в елитното гребане нямат повече международни стартове.

"Ще се съберем, ще обсъдим как ще поемем нататък подготовката, как ще продължим. И след това ще преценим как да захващаме следващия олимпийски цикъл", заяви Ангелова.