Бразилия е вторият финалист в женския футболен турнир на Олимпийските игри в Париж, след като победи Испания с 4:2. "Селесао" ще спори за златото срещу САЩ, докато „Ла Фурия“ ще играе срещу Германия за бронзовите медали.

На „Стад Велодром“ в Марсилия мачът предложи изключително много интересни моменти и доста попадения. Ирене Паредес си вкара автогол в 6-ата минута и бразилките поведоха. 

В продължението на първото полувреме "Селесао" удвои аванса си чрез Габи Портильо. Тя бе в основата и на третия гол за своя отбор, като в 72-ата минута асистира за попадение на Адриана Мага.

Пет минути преди края на редовното време Испания стигна до гол след комбинация, при която Джени Ермосо асистира за  Салма Параюело и тя се разписа в бразилската врата.

В даденото от съдията 15-минутно продължение на второто полувреме паднаха още два гола. Секунди след края на редовното време Керолин направи резултата 4:1 за Бразилия, а в 12-ата минута на продължението Параюело реализира второто си попадение и така направи загубата на Испания една идея по-почетна.

В първия мач за деня от програмата на женския футболен турнир във френската столица САЩ надви Германия след продължения с 1:0. В редовното време нямаше попадения, а победния гол за американките реализира София Смит. Тя се разписа в 95-ата минута след подаване на Малори Пю.