Френската полиция евакуира района около Айфеловата кула, след като мъж беше видян да се изкачва по парижката забележителност часове преди церемонията по закриването на Олимпиадата.

Мъжът е видян да се изкачва по 330-метровата кула следобед. Не е ясно откъде е започнал изкачването си, но е бил забелязан точно над олимпийските пръстени, украсяващи втората част на паметника, точно над първата площадка за наблюдение.

Полицията ескортира посетителите от района около 15:00 часа. На някои посетители, които бяха заключени за кратко на втория етаж, беше позволено да излязат около 30 минути по-късно.

"Човек започна да се изкачва на Айфеловата кула в 14:45 ч., полицията се намеси и лицето беше задържано", каза служител на парижката полиция пред Асошиейтед прес, пожелал анонимност поради продължаващото разследване на инцидента.

Айфеловата кула беше в центъра на церемонията по откриването, като Селин Дион пееше серенада на града от една от зоните за наблюдение. Кулата не се очаква да бъде част от церемонията по закриването, която трябваше да започне на "Стад дьо Франс" в северното предградие Сен Дени в 21:00 часа.

Инцидентът се случи в момент, когато олимпийските състезания приключват и службите за сигурност в Париж и извън него пренасочват вниманието си към церемонията по закриването, която ще спусне завесата на игрите.