Българската боксьорка Светлана Каменова Станева загуби скандално от тайванката Лин Ю-Тин, чиято принадлежност към женския пол е изключително съмнително. Двубоят беше част от четвъртфиналите на категория до 57 г. на женския боксов турнир в Париж.

Съдиите шокиращо дадоха предимство на Лин Ю-Тин с 3:2 гласа след първия рунд, въпреки че Светлана беше видимо по-добрият боец на ринга в първите три минути.

Вторият рунд реферите отчетоха тотално предимство на тайванката, която използваше доста нечисти техники. По време на почивката българската боксьорка дори поиска от нейните треньори да ѝ свалят ръкавиците, за да се откаже, но в крайна сметка продължи участието си в мача.

В третия рунд мачът се доиграваше, тъй като при резултатите от първите две части Светлана Каменова Станева нямаше шанс за победа. Единственият вариант беше нокаут, но такъв не се случи. Рундът отново беше присъден единодушно на Лин.

Освен това организаторите не позволиха на българския щаб да подаде контестация срещу участието на Лин Ю-Тин при жените на бокса в Париж. Представителката на Тайван се класира за полуфиналите, а това означава сигурен поне бронзов медал. Светлана пък завърши на пето място в крайното класиране на категорията.