Олимпийският шампион Карлос Насар призна, че няма никакви спомени от изявите си на подиума, на който спечели златния медал и постави световен рекорд в категория до 89 кг на вдигането на тежести. 20-годишният щангист благодари на Христо Стоичков, Стефка Костадинова и Красимир Инински за подкрепата в залата.

"Моите емоции са направо неописуеми. Без спомени оставам от подиума. Единственото, което помня е пълната зала и големите имена като Христо Стоичков, Стефка Костадинова и Краси Инински, които бяха дошли да ме подкрепят. Благодаря им. При такава обстановка да ти е кеф да си шампион", призна Насар пред „Нова“.

"Чувствам се невероятно. Бих оставил послание на всички млади да не спират да работят за мечтите си, защото наистина се сбъдват. Няма как да знам дали ще стана олимпийски шампион, но исках да дам кураж и на другите българи тук. Трябва да стъпваме с гордост. Не съм спирал да усещам еуфорията и затова бях толкова смел, защото целият български народ беше с мен“, допълни новият олимпийски шампион.

„Горд съм с всеки един участник, който беше тук и прослави страната ни. Гордея се и със себе си, че успях да премина през всички тези трудности, които даде живота и успях да се изправя по красив начин", завърши щангистът.

Пред камерата на „Нова“ застана и майката на шампиона Поля Иванова.

„Наистина бях уверена в успеха му. Изживявам всичките тези неща заедно с него, защото ми е син. Няма как да не се вълнувам и да не изпитвам каквито и да са емоции. Във всичките състезания досега той обединяваше града ни. Абсолютно всеки един, дори бабите в Червен бряг, гледат щанги“, заяви Иванова.

Снимки: Костадин Андонов, Startphoto.bg