Селекционерът на олимпийския футболен отбор на Аржентина Хавиер Масчерано направи гневно изказване след скандалната ситуация, лишила отбора му от равенство 2:2 срещу Мароко в мач от Група „В“ на футболния турнир на Париж 2024.

Както е известно, 92 минути след края на срещата в Сент Етиен съдията Глен Ниберг нареди на двата отбора да излязат да доиграят четири минути. До скандалната ситуация се стигна, след като проверка с ВАР показа засада при изравнителния гол на Кристиан Медина за „гаучосите“, паднал в 16-ата минута на добавеното време.

Подобен резил с толкова дълго преглеждане на ситуация се случва за първи път в историята. Два часа след последния съдийски сигнал за край на срещата, двата отбора излязоха да изиграят въпросните четири минути.

„Такъв цирк не съм виждал през живота си. Случилото се е нечуван скандал. Това са Олимпийските игри, а не квартален турнир. Не ни предупредиха, че ситуацията се преразглежда. Казаха, че мачът завършва при резултат 2:2. Дори Мароко не искаше да доиграва“, заяви Масчерано.

„Бяхме подложени на невиждана атака. Замеряха ни с предмети и бомбички. Седем пъти фенове нахлуваха на терена. Как е възможно това? Всички участници на Олимпиада ни проверяват безброй пъти, а хора навлизат необезпокоявани на игрището по времето на мача. И не само това! Във вторник някакви хора пробиха в сградата, в която сме настанени. Обраха нашия халф Тиаго Алмада. Задигнаха му часовници и пръстени“, допълни 40-годишният специалист.

„Няма смисъл да подаваме оплакване заради ситуацията с ВАР и цирка с мача. Всичко по темата приключи, гледаме към следващите срещи. Трябва да ги спечелим и двете, за да се класираме напред. Групата ни е силна“, завърши бившият футболист на Ливърпул и Барселона.

В Група „В“ на футболния турнир на Олимпиадата в Париж освен Аржентина и Мароко са още Ирак и Украйна. „Гаучосите“ играят срещу иракчаните на 27 юли (събота) от 16:00 часа. Мачът срещу украинската селекция е на 30 юли (вторник) от 18:00 часа.