Говорител на организационния комитет на Олимпийските игри в Париж даде официално изявление за американската телевизия CBS във връзка със скандала на мача между Мароко и Аржентина от груповата фаза на футболния турнир.

Както е известно, „гаучосите“ вкараха изравнителен гол за 2:2 в 16-ата минута на добавеното време. 92 минути по-късно попадението беше отменено от ВАР заради засада. Още половин час по-късно играчите бяха върнати на терена за 20-минутно загряване, след което бяха доиграни още четири минути. В крайна сметка Мароко спечели с 2:1. Всичко това предизвика недоумение и гневни реакции от феновете. Дори футболната звезда Лионел Меси реагира с коментар „Невероятно“ в социалните мрежи.

„Футболният мач между Аржентина и Мароко в Сент Етиен беше прекратен заради нахлуване на терена на група фенове. Срещата беше подновена и завършена в сигурни и спокойни условия. Организационният комитет работи по изясняване причините за прекратяването на мача. Ще вземем необходимите мерки“, казва говорителят, чието име американската медия не разкрива.