Днешните прогнози са на Светослав Тодоров. Бившият нападател, оставил трайна следа по английските терени, е от една година старши треньор на Добруджа. Ето предвижданията на Тоди за предстоящите три мача от световното първенство по футбол.
 
“Сигурен съм, че Холандия няма да има проблеми срещу Австралия. “Лалетата” са в подем след убедителното 5:1 над Испания и едва ли ще допуснат изненада днес. Смятам, че първият гол ще падне трудно, тъй като съперникът ще се отбранява добре. Но след това ще стане по-лесно за тима на Ван Гаал.
 
Прогнозирам нов провал на Испания, като този път “фуриите” няма да загубят, а ще завършат наравно с Чили. Моето мнение е, че селекционерът Дел Боске трябва да залага на други футболисти, а не само на познатите имена. Да, именно тези играчи са с основен дял за спечелването на европейската и световната титла, но е време за промяна. Всички, които са от Барса, не са във форма. Видя се през изминалия сезон. Спад има и в играта на Торес.
 
Хърватия игра отлично срещу Бразилия по време на откриването на Мондиала, но поради различни причини не успя да вземе поне една точка. Сега “шахматистите” няма да сбъркат срещу Камерун”, прогнозира 35-годишният специалист.
 
Прогнозите на Светослав Тодоров
Австралия – Холандия 0:3
На полувремето 0:1
 
Испания – Чили 2:2
На полувремето 1:1
 
Камерун – Хърватия 0:2
На полувремето 0:1

Прогнозата от вчера: Станимир Стоилов се представи на ниво. Мъри позна, че Белгия ще бие Алжир и че Русия и Корея ще завършат наравно. Той обаче не успя да улучи нито един точен резултат. Стоилов не можа да предвиди и равенството между Бразилия и Мексико.