Българската делегация в Рио де Жанейро продължава да се сблъсква с нестихващите проблеми в олимпийското село. Както вече стана ясно, наш борец - Николай Байряков, остана без двата си мобилни телефона, които бяха откраднати. Сериозен проблем обаче е липсата на вода в някои от тоалетните на българите.

Олимпийците ни не са подминати от мизерията, която цари в Рио, след като организаторите на Игрите така и не успяха да завършат навреме олимпийското село и строителните работи в него продължават.

Оказа се, че лекарят на лекоатлетите - доктор Ангел Лозанов, е трябвало сам да монтира тоалетната в единия от апартаментите на делегацията ни. Добрата новина била, че в банята били оставени всички необходими части за това, но лошата е, че мястото на тоалетната чиния не било правилно определено, което прави невъзможно поставянето на казанчето.

С това обаче не свършват проблемите на спортистите и техните екипи. С населяването на олимпийското село станало ясно, че топлата вода ще е лукс.

"Живеем на 18-ия етаж и чакаме всеки момент и асансьорите да спрат. Тоалетните се запушват доста често, а топлата вода вече почти я няма, но вече свикнахме да се къпем със студена", разказа пред БНТ Силвия Дънекова.

Проблемите плашат доктор Ангел Лозано, който се опасява, че заради тоалетните и липсата на топла вода може да пламнат епидемии в олимпийското село.