ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Септември (София) представи новия си треньор Красимир Балъков на пресконференция, състояла се на Националния стадион "Васил Левски". 
Героят от САЩ`94 обясни, че бързо е взел решението да поеме столичния тим и има краткосрочна цел - да спаси Септември от изпадане. Отборът загуби с 0:2 от Левски в четвъртък и се стигна до раздялата със Светослав Петров.

Балъков, който за последно беше треньор на ЦСКА 1948 (2020/2021), обясни как се е стигнало до идването му в Септември. 

Специалистът обяви и кои ще са помощниците му. Един от тях е добре познат сърбин, играл преди години в ЦСКА - Божо Джуркович. Той беше асистент и на сънародника си Славко Матич в Септември и Арда. 

Toп Коефициенти за efbet Лига!

"Първо искам да поздравя всички за днешния празник и да бъдат здрави, както и да се радват на български футбол. Ще разберем дали ще останем в елита след последния мач. Срещите в плейофите ще бъдат много тежки. Година и половина наблюдавам вече българското първенство. Виждам, че някои отбори имат често проблеми с „по-малките“ отбори. Стои пред нас едно предизвикателство. Работим вече два дни и се надяваме ментално да бъдем на ниво и възстановяването също беше важно, тъй като нямахме много време", започна Балъков.

Ексклузивно в БЛИЦ: Балъков със специален първи ход в Септември

"Първият мач срещу Пирин не можем да променим много неща. Надявам се да спечелим трите точки, които са много важни", каза легендата преди домакинството на благоевградчани - утре от 15:15 часа.

"Септември е клуб с традиции, изграждат се млади и талантливи футболисти. Това е стратегия, но повечето клубове, макар и да имат чужденци, си налагат български футболисти. Румен Чандъров ми се обади, приятели сме, нямаше как да откажа. Искам да помогна в такъв тежък момент. Имал съм подобни ситуации в други първенства. Знам както трябва да се направи, надявам се младите да слушат и да изпълняват", продължи специалистът.

"След мача с Левски говорих с Румен Чандъров 15-20 минути. Казахме си и двамата мнението, решението беше бързо и спонтанно. Единствената цел, и тя е краткосрочна, е да спасим отбора да остане в елита. Като го сторим, ще си направим друга прескоференция и ще вземем други решения. Важни са разговорите с футболистите, както и индивидуалните такива. Разчитам изцяло на моя екип. Ще направим всичко възможно да възстановим играчите по най-добрия начин. Най-важното, ако спечелим трите точки, това ще ни вдигне най-бързо", каза новият наставникът на Септември.

"В екипа са кондиционен треньор - Светльо Спасов, помощник – треньор Божо Джуркович, Никола Николов остава и треньорът на вратарите Христо Николов. Това са хората, които ще работят с мен", информира Балъков.

"Не ме интересува изобщо битката за титлата. Може би това е най-интересна битка за върха от дълги години, но е възможно и двата отбора да спечелят трофея. Това е хубаво за първенството", добави Балъков.

"Колкото години съм бил в българското първенство, не си спомням да съм имал сблъсквания със съдийски решения. Не съм нарушавал равновесието си, но когато се бориш за оставане в групата, коректността и правилните решения са важни не само за нашия отбор, а и за всички други. Надявам се да няма такива случаи, в които даден клуб да бъде ощетен. Нека всичко бъде по правилата и да няма моменти като на мача Спартак (Варна) - Септември, в който всички видяхме играта с ръка на футболист на Спартак. ВАР я видя и я повтаряха и пак не беше отсъдена дузпа. Такива неща задават много въпроси. Не бива да бъде така. Дали за нас, дали да противника, трябва да се отсъжда коректно и да се играе по правилата на феърплея", добави героят от САЩ`94.

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2022/2023 

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!