Изпълнителният директор на Септември Кристиян Добрев е сигурен, че Красимир Балъков ще помогне на отбора да запази мястото си в елита. Шефът на столичани представи новия треньор на тима пред медиите днес, а след това призова останалите клубове в Еfbet Лига да дават шанс на повече млади български футболисти. 

"За нас е изключително удоволствие такъв легендарен футболист като Балъков да застане начело на нашия отбор. Мисля, че с общи усилия ще постигнем целта пред клуба, а тя е да запазим мястото си в елита и да следваме нашата визия да даваме шанс за развитие на футболистите от детско-юношеската ни школа. Когато ние решим да вземем някой треньор, основното условие на клуба е продължаване на пътя, който сме избрали. Това е даването на възможност за развитие и търпение към младите български футболисти. Мисля, че този начин на работа е правилен и така се помага на българския футбол. В изминалите години ние сме сред клубовете, които дават най-много кадри за юношеските и младежките гарнитури на нашата страна. Знаем какви са трудностите, но сме подготвени. Грешките са част от израстването на всеки футболист. Всички в клуба искат да се спасят, но и да не стане, няма да се случи нищо фатално", коментира Добрев.
 
"Догодина ще се стегнем и отново ще влезем в Първа лига, ако изпаднем. Желанието на всички е да бъдем в най-високото ниво и да играем срещу най-добрите. За младите е ценно да покажат качества и ако ги харесат, да ги продадем на клуб с по-добри условия. Сега зимата се опитахме да добавим малко класа и затова привлякохме двама футболисти, които не са българи. Къде успешно, къде не, но целта на Септември остава налагането на млади играчи. Не затваряме вратата и за момчета от други страни. Ако ние се опитаме да покажем този път, футболът ще тръгне нагоре. Ако е с българи, ще бъде още по-добре", продължи бившият защитник на Локомотив (София).
 
"Собственото производство винаги е по-сладко. Няма да се отклоним от пътя, който сме избрали. Има талантливи деца, но може би не успяваме да развием всички, защото нишката между детско-юношеския футбол и мъжкия футбол в България се къса някъде. Не можем да бъдем сами в това наше начинание. Призовавам всички отбори да дават шанс на младите футболисти да се провалят. Тогава не могат да се сърдят. А аз съм убеден, че няма да се провялят. В доста отбори пък има талантливи деца, които не получават шанс“, добави Кристиян Добрев.

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2022/2023