Лацио успя да стигне до обрат и да спечели с 2:1 гостуването си на Селтик в мач от втория кръг на груповата фаза в Шампионската лига. "Орлите" от Рим и Атлетико (Мадрид) имат по 4 точки и са в челото на група "Е", докато шотландците останаха без точка. Трети с 3 т. е Фейенорд.

"Детелините" откриха резултата в 12-ата минута. Мат О'Райли подаде в наказателното поле на Лацио на Киого Фурухаши, който прониза вратата на Иван Проведел - 1:0.

Футболистите на Маурисио Сари изравниха малко преди да е изминал половин час от началото на мача. Гостите изпълниха корнер, Алесио Романьоли отклони топката и тя попадна на главата на Матиас Весино, който направи 1:1. 

В 81-ата минута домакините си помислиха, че отново са повели в резултата, след като Луис Палма прати топката в мрежата. Попадението в крайна сметка бе отменено заради засада след намесата на ВАР.

Така се стигна до петата минута на добавеното време, когато Матео Гендузи подаде в наказателното поле на резервата Педро, който с удар с глава в десния ъгъл донесе трите точки на Лацио.

Припомняме, че и в първата си среща от групата Лацио вкара гол в 95-ата минута. Героят за равенството 1:1 с Атлетико (Мадрид) беше вратарят Иван Проведел. Тази вечер пък 36-годишният бивш нападател на Барселона и Челси - Педро, е под светлината на прожекторите. 

Група "E"
Атлетико (Мадрид) - Фейенорд 3:2
0:1 Марио Ермосо (7-автогол), 1:1 Алваро Мората (12), 1:2 Давид Ханцко (34), 2:2 Антоан Гризман (45+3), 3:2 Алваро Мората (47)

Селтик - Лацио 1:2
1:0 Киого Фурухаши (12), 1:1 Матиас Весино (29), 1:2 Педро (90+5)