ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Славия постигна първа победа в приятелските си мачове на подготвителния лагер в Турция. "Белите" се наложиха с 2:1 срещу Къзължар от Казахстан. В първата проверка в Турция футболистите на Златомир Загорчич отстъпиха с 1:2 на сръбския Младост Лучани, но днес спечелиха с попадение на Ахмед Ахмедов в края на двубоя.

Още в петата минута на мача в Белек Славия поведе. Младият Кристиян Стоянов се разписа с далечен удар.

В 37-ата минута казахстанците изравниха чрез Черединов, който се възползва от колективна грешка в защитата на "белите".

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

През втората част Златомир Загорчич пусна в игра нови единадесет футболисти. Победното попадение за Славия дойде в края на мача. 

В 88-ата минута Галин Иванов подаде за Чунг Нгуен-до, който пропусна топката и тя достигна до Ахмед Ахмедов. Нападателят реализира и донесе успеха с 2:1.

Двубоят завърши с нелепа контузия на защитника Емил Виячки. Бранителят на Славия обърна глезен, след като стъпи в дупка за пръскачка на терена и съдията реши по-рано да свири край на мача - в 89-ата минута. 

Следващата контрола на "белите" в Турция е на 25 януари - срещу словенския Марибор. 

Съставът на Славия: Светослав Вуцов, Ертан Томбак, Георги Вълчев, Натан Гасама, Венцислав Керчев, Ерол Дост, Кристиян Стоянов, Дарко Тасевски, Тони Тасев, Мартин Сораков, Владимир Николов (през второто полувреме като резерви влязоха Георги Петков, Христо Попадийн, Емил Виячки, Велко Йеленкович, Людовик Соарес, Чунг Нгуен-до, Иван Минчев)

Следете с БЛИЦ СПОРТ: Зимна подготовка 2023 

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2022/2023 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК