Президентът на Славия Венци Стефанов гостува в пресклуб "България", където коментира актуални футболни теми.

Сред тях бяха трансферът на Ради Кирилов в ЦСКА 1948, за който БЛИЦ първи писа, като босът на "белите" призна, че е имало оферта към национала от Саудитска Арабия, както и от ЦСКА през миналата година, но "червените" така и не са представили оферта. Стефанов разкри и причините за напускането на испанската звезда Йон Бакеро.

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

"Ради е на 30 години, сега е в силата си, нормално е последните години от кариерата си да спечели повече пари, защото все пак трудовия живот на един футболист не е много дълъг. След 30 отива към своя залез. Миналата година имаше питане от ЦСКА, но оферта не. Тази година никой от ЦСКА не се е обаждал за Ради Кирилов. Пишеха се съчинения по картинка.

За Ради Кирилов все още има сериозна оферта от Саудитска Арабия, която щеше да е по-добре и за него, и за Славия, но се мотаят трета седмица. Има разписана оферта между Славия и клуба от Саудитска Арабия, но няма параметри за Ради Кирилов. Офертата на ЦСКА 1948 е добра и за всички страни и ние я приехме. Наближава краят на трансферния прозорец и смятам, че Ради трябва да бъде сигурен за бъдещето си. Договорът му е за 3 години, след 3 години ще се върне в Славия.

Вярвам в младите момчета. Сигурен съм, че бъдещето е при тях. Дали ЦСКА 1948 е по-голям клуб от Славия. За мен от Славия по-голям клуб няма. Каквото и да ме питате това е моето мнение. Финансовите параметри за Ради и за Славия са добри и смятам, че професионалния футбол е бизнес. Имаме добри деца и ще се радвам, ако Загорчич даде път на още 1-2 млади дарования от школата на Славия“, допълни босът на „белите“ и заговори за изненадващото напускане на испанската звезда Йон Бакеро, син на легендата на Барселона Хосе Мария Бакеро.

„Йон Бакеро дойде, игра, но каза, че 12 години е извън Испания и иска да се прибера у дома. Той имаше още 2 години договор. Първо трябва да сме хора. Когато си човек с футболистите тогава ти вярват. Дадеш ли дума, трябва да я изпълняваш“, заяви Стефанов.

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа
  

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК