Треньорът на Славия Златомир Загорчич заяви след победата с 3:0 срещу Хебър от шестия кръг на efbet Лига, че мачът не е бил толкова лесен.

"Не беше чак толкова лесен мач. Просто футболистите влязоха много добре и играхме така, както тренирахме задачите си през седмицата. Може би само в първите 10 минути не бяхме концентрирани, когато ни вкараха онзи отменен гол и се получи спорна ситуация. Но за наш късмет, не беше редовен гол. Контролирахме си нещата на терена, знаехме какво да правим през цялото време. Имахме още положения, можеше да вкараме още голове и да си решим мача по-рано. Но имахме търпение и изчакахме ситуациите, които си реализирахме", каза Загорчич след мача.

Славия до момента малко необичайно не е играл нито един домакински мач. Загорчич отбеляза този куриоз, но също така си пожела хората му да показват постоянство.

"Малко е странно в първите четири мача само като гости. За първи път ще бъдем домакини в 7-ия кръг. Спечелихме три мача като гости, но другото нещо, което искам, е да се показваме срещу всеки противник самочувствие и да играем както днес".

Феновете на отбора изпратиха отбора със скандирания "Бели шампиони", на което треньорът отговори: "Всеки човек има право да си мечтае, ние също си мислим. Но ние сме изиграли едва четири мача, рано е да се говори за такива неща. Вече мислим за мача с Ботев (Враца), който ни чака. Да показваме едно самочувствие и като първи мач на нашия стадион да зарадваме нашите фенове - това искам от моя отбор".

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК