Владимир Зографски логично не остана доволен от представянето си на Олимпиадата в Сочи. Българинът преди дни отпадна още в квалификациите на нормалната шанца, а тази вечер получи шанс да се изяви на финала на голямата, но финишира чак на предпоследното 47-о място от 48 завършили, като за резултата си от 110 метра получи 89,3 точки.

20-годишният Зографски отново се оплака от екипировката, както и с насрещния вятър в началото, който по думите му го е спрял за по-добро постижение. Освен това българинът изрази недоволството си от късния час на състезанието. Зографски скочи и на организаторите, тъй като в началото имаше насрещен вятър. Българинът каза, че не е честно да скача при подобни условия, а състезателите след него да нямат подобна пречка.

"Такъв е бил късметът, такъв е животът... Скокът ми беше по-добър от вчерашния, но просто малшанс. Условията бяха такива, че в началото имаше много силен насрещен вятър, а аз скачах втори. Ясно беше, че нямам шансове в това време. Аз не мисля, че е честно, но от нас нищо не зависи. Късният час също влияе. Досега никога не е имало толкова късни състезания. Неприятно е, но няма начин", оплака се пред камерата на БНТ Владимир Зографски.

"Горе-долу съм добре. Реално погледнато не съм доволен от представянето на Олимпиадата. Остават ми четири старта за Световната купа, съсредоточавам се към тях", каза талантът от Самоков.

"Обяснение имам още от лятото, но просто нямаше какво да направим, бяхме безсилни. Дълго време не получавахме екипировката, с която съм на Олимпиадата. Нямахме време да се приспособим към нея. Кой е виновен ли? Не искам да коментирам", добави Зографски, като каза още, че получава достатъчно подкрепа и се надява да подобри формата си.

ПОДРОБНА ПРОГРАМА НА ОЛИМПИАДАТА - ТУК!

НАТИСНЕТЕ ВЪРХУ ЛОГОТО ЗА ТЕЛЕВИЗИОННАТА ПРОГРАМА ЗА ДЕНЯ
5_2.jpg

НАТИСНЕТЕ ВЪРХУ ЛОГОТО, ЗА ДА ВИДИТЕ КОГА СТАРТИРАТ БЪЛГАРИТЕ
44.jpg