Управителният съвет на федерацията по художествена гимнастика излезе с официално становище по случая с Цветелина Стоянова. Това се случи днес, 20 дни след инцидента. Припомняме, че на 14 юни гимнастичката се хвърли от шестия етаж на жилищен блок и все още е в Пирогов.

Становище на УС на БФХГ във връзка с инцидента с Цветелина Стоянова :

"УС на БФХГ благодари сърдечно на лекарския екип и на проф. Миланов от УМБАЛСМ „Пирогов“ за усилията и грижите, които полагат за възстановяването на Цвети.

УС на БФХГ категорично не приема начина, по който се представя случая с Цвети в общественото пространство и начина, по който се отправят безпочвени обвинения и нападки към целия спорт. Апелираме да се прояви коректност и спокойствие и да се запази добрия тон до изясняване на случая, за което разчитаме на професионализма на следствените органи.

УС подкрепи решението на Председателя на БФХГ г-жа Илиана Раева и ръководството на националния отбор за решението им отборът да участва на Европейското първенство в Холон, Израел.

УС даде висока оценка на представянето на ансамбъла на ЕП предвид създалата се твърде тежка ситуация около инцидента с Цветелина Стоянова.“

Агенция БЛИЦ стиска палци на Цвети да се пребори. Искаме отново да ни радва!

ВСИЧКО ЗА СЛУЧАЯ С ЦВЕТЕЛИНА СТОЯНОВА