Кой ял, ял, кой пил, пил, а в случая с новия Балкански покер тур – кой се класирал, класирал! Има места, спокойно, но не и за дебютния турнир на новите покер серии, които скоро ще обхванат целия Балкански полуостров. Празниците са в разгара си, но за първия ВРТ BALKAN POKER TOUR – Балкански покер турнир на 10 май от 16:00 в Казино Лондон в София вече няма места. Капацитетът от 40 играчи се запълни буквално за ден-два, но щастието ще се усмихне и на онези, които първи се запишат в листа на чакащите за включване в турнира с т.нар. късна регистрация, след старта на надпреварата. За онези, които не знаят, тази опция в покер турнирите позволява на известен брой играчи да получат място при отпадане на състезатели, записали се за участие преди изчерпване на първоначално обявените места. Така, обикновено в рамките на час след старта на турнира, се допуска заемане на мястото на отпаднал играч от друг, записан в допълнителен списък.

С „пълен” дебют, BALKAN POKER TOUR стартира на високи обороти, а в онлайн пространството вече текат квалификационни сателити за следващия турнир от сериите. За всички събития от програмата на тура винаги може да се информирате на www.balkanpokertour.net, а ние ще ви припомним, че от София, балканското покер влакче се отправя към вече събудилите се за нова порция забавления Златни пясъци.

Обратно в София, на първия турнир от сериите се очаква да присъстват много от най-известните български спортни журналисти, ТВ екипи и представители на различни медии. Преди старта на турнира ще има приветствено парти за посрещане на гостите, на които ще бъдат раздадени специално подготвени материали за BALKAN POKER TOUR, а скромните изненади, които организаторите са подготвили ще останат в тайна до последно.

В игралните покер среди вече има силна състезателна нагласа и мнозина са настроени за дълги покер битки в преследване на челните места в класацията на BALKAN POKER TOUR. С добавянето на турнири в други държави още в рамките на Сезон 1 на ВРТ, всеки ще може да отскочи до съседна Румъния, до Македония или Словения и да се състезава в едни придобиващи истински международен характер покер серии.

С официалното обявяване на покера за мисловен спорт наред с шаха по време на редовния конгрес на Sportaccord 2010, играта най-после получава дългоочаквано признание и се нарежда до други престижни умствени игри за съпътстващите олимпиадата през 2012 в Лондон състезания по мисловни спортове. Отсега започва подготовката на отборите по покер от различните държави, които ще вземат участие и България не прави изключение. С помощта на вече официално получилата членство в Международната покер федерация Българска федерация по турнирен покер, съвсем скоро ще стартират различни инициативи в тази насока.

Говорейки за ВРТ, да не забравяме за специалните турнири от програмата на тура, в които първи ще се изявят дамите, а преди да стигнем до финала, ВИП играчи ще кръстосат шпаги посред лято в Пловдив. Мрежата ще гъмжи от информация за тура и от агенция БЛИЦ ще научавате първи за всички интересни покер моменти, пикантерии и клюки около „турнето”. Следете редовно нашите ВРТ БЛИЦ покер репортажи и не забравяйте – местата за турнирите изчезват като дим, бъдете бързи!