ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Бащата на световния рекордьор в маратона Келвин Киптум - Самсон Черуйот, разказа за последните си моменти със сина си, който загина в неделя вечер на пътя, след като превозното средство, което управляваше, излезе от пътя и се приземи в канавка. Треньорът му от Руанда Гарваис Хакизамана също загина на място, а друг пътник - Шарън Чепкуруй, беше откарана по спешност в болницата.

WINBET – Ранно изплащане, Бонус Колонка и още много изненади в Спорт! (18+)

“Синът ми принадлежеше на света и беше отнет от мен по болезнен начин. От малък е много трудолюбив като майка си, която е била спортистка. Очаквах синът ми да повиши статута ни, но той беше грабнат от мен. Искам да благодаря на Бог за дните, които изживяхме с него. Изгубих съкровище“, каза емоционален Черуйот в дома си в село Чепсамо в Чепкорио и потвърди, че за последно е говорил със сина си в събота вечерта.

“Освен обсъждането на домашните проблеми, той ми каза, че се чувства страхотно и, че тренировките са били добри“, добави бащата и разказа как след като завършва основното си училище, Киптум решава учи, където е преминал курс по окабеляване, преди да завърши III степен, но е избрал да се впусне в бягане, вместо да надгражда образованието си.

“Той настоя да тренира и нямахме достатъчно пари, но успях да наема къща за него в село Чепкорио и беше истинска борба доскоро, когато започна да се състезава добре“, каза още Черуйот.

Киптум се подготвяше да се състезава на Ротердамския маратон в Холандия, където се целеше в резултат под два часа.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!