Световният номер 13 Дин Дзюнхуей спечели шампионата на Обединеното кралство по снукър, след като победи в изключително напрегнат и оспорван финален сблъсък Джон Хигинс с 10:8 фрейма. Това е втори трофей за китаеца от най-престижната надпревара след световното първенство в снукър календара и негов четвърти от ранкинг системата.

С победата си в Телфърд Дин сложи край и на 40-месечната суша без титла. Във всичките си финали досега той се е изправял срещу може би най-великите в този спорт. През 2005 г. побеждава Стивън Хендри на China Open, както и Стив Дейвис на UK Championship в Йорк. През 2006 г. наказва Рони О'Съливън на финала на турнира в Северна Ирландия, а сега превърна и Джон Хигинс в своя жертва.

От своя страна, Хигинс пропусна да сбъдне мечтата си и да спечели за втори път в кариерата си титлите от световното първенство и Обединеното кралство в рамките на една година. Шотландецът стори това през 1998 година и с евентуалния успех срещу Дзюнхуей можеше да стане третият след Стивън Хендри и Стив Дейвис, който е постигал такъв дубъл повече от веднъж./БЛИЦ