Председателят на федерацията по художествена гимнастика Илиана Раева днес даде пресконференция за предстоящите турнири – Световната купа “Дънди Уърлд Къп” и турнира за ансамбли девойки “Дънди Къп”. На брифинга не беше подмината и темата за разногласията с временния министър на спорта Петър Стойчев.

“Единственото, което съм казала, е, че нашата федерация получи отказ да вземе парите, които ни се полагат. Това не са допълнителни пари, а тези, които трябва да получим в рамките на бюджета. Отношенията вървят...никак. Нямаме такива. Аз пак трябваше да пиша отворени писма и да го превръщаме в една пародия. Казал го (б.р. – има предвид Петър Стойчев) е пред вас, че имаме нормални отношения. Аз имам писмен отговор, че не може да получим тези пари. Ние на Европейско първенство заминаваме през май месец. Той ми каза пред Данчо Йовчев, Тони Боева и Асен Марков, че в момента има изключителни затруднения, няма никакви пари, но ще види какво може да направи. Това е безпрецедентно, което се случва в министерството на спорта. Нали не си представяте, че ще оставя нещата така. Това не е пътят.

Имаме в лицето на господин Нестор изключителен не само спонсор, а личност, която е ангажирана към спорта. Ходя, тичам...смятам се за един абсолютен наивник, никой не го интересува нищо в това министерство. Изключвам хората, които са работният екип, там има изключителни професионалисти. Защо?! Те казват, че няма пари, вие питайте, това е вашата работа. Спорт няма да има, вие ще го разберете до 2 години. Когато ние попитахме защо е така, ни казаха, че трябва да има спокойствие до изборите. Трябва да сме мълчаливи и тихи до изборите. Проблемите са много сериозни. Напрежението е огромно, той въобще не е в състояние да бъде на мястото, на което е сложен и напрежението става още по-голямо. Изключително го уважавам като спортист, но това не е достатъчно да ръководиш спорт, макар и за толкова кратко време. Трябва да търсиш контакт, диалог. Хората са изключително притеснени и разочаровани”, коментира Илиана Раева./БЛИЦ