Играй БЛИЦ ГЕЙМ - ТУК!

Войната между министъра на спорта от служебния кабинет Петър Стойчев и Илиана Раева продължава с пълна пара. Двамата се атакуват един друг от назначаването на плувеца на поста. Освен това положението стана още по-сериозно, след като той отказа да отпусне 70 000 лв., с които да бъдат доплатени разходите на грациите ни по участието им на европейското и световното първенство.

Преди няколко дни президентът на федерацията по художествена гимнастика каза, че с подобно управление спортът ни ще загине до 2 г. Стойчев отговори така: "Сигурно визира и себе си".

"Ансамбълът спечели медал от олимпиадата в Атина, 4 години по-късно беше пети, сега в Лондон - 6-и. Значи под нейно ръководство гимнастиката ни върви надолу. Нека не прехвърля нещата върху мен. Не сам аз човекът, който за 2 месеца ще затрие спорта в България", каза той пред БНТ.

"70 000 лв. са огромна сума за 5 момичета по какъвто и начин да смятаме. И нека уточним, че това са допълнителни средства. Тази година сме им дали 1.6 млн. лв., като за международен календар са предвидени 191 хил.", обясни бившият плувец.

Петър Стойчев обясни, че е имал желание да помогне на закъсалите федерации.

"Исках да им дам още пари. Оказа се, че имат задължения, заради което аз няма как да им помогна. Решението е или да върнат парите, или да разпишат споразумение за разсрочено плащане, въз основа на което аз да продължа да финансирам тази федерация", добави Стойчев.