Допинг пробата на националната състезателка по плуване Габриела Георгиева, взета на 18 февруари, е отрицателна, информира "Спортал". Резултатът беше очакван с голям интерес след трите положителни допинг проби за станозолол на Здравко Баблаков, Светлозар Николов и Благой Панайотов, заради които избухна голям скандал в родното плуване.

Допълнителни притеснения създаде и поставената ваксина срещу коронавирус на Георгиева и останалите национали в "Пирогов" на 17 февруари. Заради предишни алергии на състезателката е бил поставен урбазон, като президентът на Българска федерация плувни спортове Георги Аврамчев уточни на специална пресконференция пред медиите, че е издаден документ, ако случайно пробата й покаже завишено ниво на урбазон.

Всички добавки, които са приемали националните състезатели по плуване, вече са предадени за изследване в международна лаборатория. От федерацията се предоставили списък на Антидопинговия център на всички национални състезатели, които са участвали в лагерите през януари и февруари, като всички ще бъдат подложени на допинг тестове.