Най-добрият наш боксьор сред професионалистите Кубрат Пулев очаква мач с един от братята Кличко до края на годината. Това той заяви при пристигането си в София късно снощи. Кобрата защити Интерконтиненталната си титла след успешен бой над англичанина Майкъл Спрот. Той се отказа преди началото на 10-ия рунд и съдиите присъдиха успех на Кубрат с технически нокаут.

“Продължавам да се изкачвам в ранглистата и до края на годината може би ще се бия с един от братята Кличко. Най-късно в края на тази или началото на другата година ще се срещна с тях. С всеки изминал мач трупам все повече опит, доста близо съм до двубой с най-силните. Играя със сериозни съперници и затова по-бързо напредвам в ранглистата, докато има боксьори, които излизат срещу по-скромни противници и остават по-надуло в класирането”, заяви Пулев на Летище София. Той беше посрещнат от половинката си Андреа и няколко свои приятели и бивши съотборници.

Пулев потвърди и новината, която БЛИЦ още вчера ви съобщи, че скоро може да се бие за втори шампионски пояс – Европейската титла. “Да, възможно е, тъй като моят съотборник Хелениус, който е притежател на пояса, е контузен и ще го оваканти. Вероятно ще се бия срещу Димитренко”, продължи българинът.

“В залата в Германия имаше голяма българска агитка, бяха дошли с едно малко автобусче, за да ме подкрепят. Досрамя ме малко, тъй като пак побългарихме работата. То не беше викане, не беше чудо. Такива сме ние, по-темпераментни, а германците са друга работа, улегнали и дисциплинирани хора. Моите фенове обаче ми помогнаха, сдобих увереност, преодолях напрежението и спечелих. Спрот беше с една идея по-лек противник от Травис Уокър, когото победих, за да взема пояса. Англичанинът обаче ме дебнеше постоянно, за да ме нокаутира, затова не показах целия си арсенал от способности. В началото действахме предпазливо, защото една грешна стъпка и мачът може да приключи с нокаут”, завърши Кубрат./БЛИЦ