ПОТОПЕТЕ СЕ В СВЕТА НА СТАТИСТИКАТА!

Чаровната репортерка на телевизия “България он Ер” Николета Маданска попадна в центъра на неприятен инцидент. След Общото събрание на федерацията по художествената гимнастика вчера в Пресклуб България оператор на Нова телевизия опита да се саморазправи с нея. Първоначално всички се учудихме от новината. Визията на Маданска, а и професионализмът й няма как да накарат някой колега да й посегне. Тя никога не би влязла в конфликт с колега журналист, оператор, репортер и т.н. Но получи сграбчване от едър мъжага-оператор, заплахи и вулгарно отношение. Ето какво разказа Ники Маданска пред екипа ни за вчерашния екшън.

“Благодаря ви, че ме потърсихте, защото ситуацията наистина беше потресаваща. Да беше инцидент, каквито се случва всеки ден – щях да го приема. Знаете как е, колеги сме. Като се съберем на едно място, наобиколим дадена личност за интервю и наистина става блъсканица. Всичко обаче е било в умерен тон, молба за поместване на микрофон, диктофон, камера. Вчера всички се събрахме около Мария Гигова след края на събранието на федерацията по гимнастика. Наистина бяхме много хора. Пред мен имаше няколко души с микрофони и диктофони и нямаше как да мина по-напред, за да поставя микрофона достатъчно ниско, за да не пречи. Въпреки това съм сигурна, че не пречеше. Аз бях от едната страна на Мария Гигова, а въпросният оператор - от другата (б.р. – Николета Маданска разкри името му, но ние от БЛИЦ не пожелахме да го напишем. Излишно е да правим реклама на човек, който се отнася просташки с колега). Чух го, че започна да мрънка и да вика: “Свали го, ма.” После пак каза: “Свали го, че ще дойда”. Отвърнах му: “Ела, ако искаш”. Той захвърли камерата и се насочи към мен. Както стоях права, ме сграбчи и ме извади от купа с журналисти, повдигна ме и ме отмести на 5-6 метра. Не знам как запазих равновесие, а той, сякаш доволен от постъпката си, заяви: “Казах ли ти, че ще дойда”, разказа Николета Маданска пред БЛИЦ.

6_2.jpg

“Мария Гигова се стресна, останалите колеги бяха доста изненадани. Единият от тях ме прегърна, опитаха се да ме успокоят. Ситуацията наистина стана напечена, никой не очакваше подобни действия на оператора. Искам да ви кажа, че не за първи път този човек се замесва с мен. При едно посрещане на борците в свободния стил ме хвана отзад за якето и пак поиска да ме бутне. Тогава Симо Щерев се пошегува: “Маданска, ако трябва да се намеся.” Казвам всичко това, защото този човек утре ще посегне на друга колежка. Не искам да навредя на телевизията му, но все пак той защитава нейното име.

След инцидента онзи ден операторът опита с половин уста да ми се извини. Казах му, че няма да оставя нещата така и ще подам жалба. След като видя, че няма да мине номерът му, дойде и ми каза: “Ти ще видиш какво ще ти се случи, ще видиш!” А той сигурно тежи три пъти повече от мен, не ми е в категорията. Ако беше, можеше да отнесе един микрофон в главата (смее се). Чудя се да се смея или да плача. Вече осма година работя тази професия, никога не ми се е случвало подобно нещо. Все още се чудя дали да подам жалба в полицията, това беше нападение, физическа саморазправа и заплахи, имам право. Искам морално удовлетворение, нека си понесе наказанието за това, което направи. Имам 20 колеги, които станаха свидетели на случилото се. Те са готови да ме подкрепят и да се подпишат при евентуална жалба от моя страна”, завърши Николета Маданска.

И ние от агенция БЛИЦ също се надяваме по време на спортни събития операторите да не премазват репортерите пред себе си, както се случва ежедневно. Все пак работим в тандем, единият без другия не може.