Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙM 2!

Двукратната олимпийска шампионка Мария Гроздева даде пресконференция преди да замине за Лондон. Легендарната ни състезателка по стрелба тръгва в сряда в 12:45 часа. Заедно с нея заминава другата ни участничка в стрелбата Антоанета Бонева. Двете дадоха днес съвместен брифинг.

“Имаме една цел и задача - да се представим добре. Много малка е крачката от успех до по-задно класиране. Един миг невнимание и оставаш назад. Никой не може да каже какво ще се случи на Олимпиадата. Това е въпрос на шанс и на късмет. Най-голямото разочарование ще бъде за самите нас. Дано да се завърнем като герои. Стискайте ни палци. Ние ще дадем всичко от себе си, но какво ще се случи един Господ знае”, заяви Мария Гроздева.

На пресконференцията отново стана дума за скандала отпреди няколко месеца между шампионката и председателя на федерацията Камен Шишманов. “Той е само една пионка, сигурна съм. За всичко е виновна нашата скъпа и мила Нонка Матова, това е”, допълни Мария Гроздева.

Антоанета Бонева също призна, че цялата подготовка не е преминала както трябва заради “нашия любим президент”. “Напрежение не може да няма, но ще намеря сили да се справя. Подготовката не премина както трябва благодарение на нашия "любим" президент на федерацията. Все пак се намериха хора, които ни помогнаха. Ще направим така, че България да се гордее с нас за пореден път. Искам да благодаря за всичко на Мария (б.р. – в този момент Антоанета Бонева са разплака). Извинете ме, искам да й благодаря за това, което прави за мен. Много е важно да стреляш до идола си”, заяви Бонева, а Гроздева отвърна: “Дръж се, и аз много те обичам.”

“Много пъти съм си задавала въпроса, ако спра, с какво бих се занимавала. Не се сещам за нищо освен със стрелба. Аз чувствам, че това мога да го правя, друго не мога. По-добре да правя това, което мога. Да не се излагам в друга област. Докато мога, ще го правя, след това ще се пенсионирам”, завърши Мария Гроздева./БЛИЦ