ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Българската федерация по вдигане на тежести направи първата си голяма промяна, след като вчера двата враждуващи лагера официално сключиха примирие в присъствието на министъра на младежта и спорта Весела Лечева. След това стана ясно, че Ариф Маджид става президент на централата, а Неделчо Колев ще е негов заместник.

Първото решение след обединението е свързано със смяната на треньора на националния отбор. Тази длъжност повече няма да се заема от Иван Иванов, който беше начело на националите в продължение на 12 години. Мястото му заема Пламен Аспарухов.

200 лв. Начален Бонус Спорт от efbet!

Припомняме, че Неделчо Колев освободи Иванов още в началото на годината и не продължи договора му с Федерацията. Вместо него беше назначен Аспарухов, а като негови асистенти бяха определени Кристияна Колева и Лъчезар Кишкилов. Тогава част от щангистите от националния отбор обявиха, че ще бойкотират лагерите на тима. В края на януари се проведе заседание на УС на Българската федерация по вдигане на тежести, което остави Иван Иванов на поста с 4:1 гласа.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК