Министърът на Младежта и спорта Радостин Василев се закани да започва да извършва граждански арести, за да възстанови реда в българския спорт.

"Мълчанието на прокуратурата по определени казуси ще ме принуди лично да ходя да арестувам лица, за които смятам, че са извършили престъпления. Това е следващата стъпка. Готов съм да приема всякаква форма, за да запазя справедливостта", обяви Василев в студиото на бТВ, като призова да бъде започнато разследване срещу заемащия поста преди него Красен Кралев.

"Десетки хора трябва да влязат в затвора", обяви Василев и допълни, че е заплашван от лица, чиито интереси нарушава. "Информирал съм полицията, на министъра на вътрешните работи съм казал директно", заяви Василев и допълни - Не ни заплашват директно, а ни подхвърлят да не се занимаване с това и онова. При някои министри има ефект, при мен действа обратно - амбицирам се още повече!

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Министърът на младежта и спорта продължи, че очаква милиони от министъра на финансите Асен Василев за два инфраструктурни проекта, единият от който е комплексът "Червено знаме".

Министърът заговори за проекта за нов национален стадион, като спомена, че най-добрият терен за това е на изхода от София към Пловдив.

Василев коментира слуховете, че Националният стадион "Васил Левски" е загубил категорията си и затова тимът ни играе в Разград. "Националният стадион е четвърта категория, спекулация е, че я е загубил. Това не е вярно", заяви министърът.

Василев обяви, че мач от Ефбет лига от средата на месец май се разследва за "черно тото" от УЕФА, като двубоят е определян с "голяма вероятност за манипулация". 

"От Брюксел ме информираха, че в средата на месец май се разследва съмнителен мач в България. Сигналът е от УЕФА за двубой от Първа професионална лига. Последствията могат да бъдат много сериозни. Считам, че 97 хиляди лева, които БФС прие за борба с черното тото, са отражение, че те не желаят да се борят с него и това доведе до оранжевата нота (голяма вероятност за манипулация на футболен мач) за този двубой“, каза Василев пред bTV.