Президентът на България Румен Радев имаше удоволствието да връчи един от златните медали на българските гимнастички на европейското първенство в Будапеща. Държавният глава изгледа на живо финалите на отделните уреди при индивидуалистките в зала "Ласло Пап". След това връчи златото на Боряна Калейн, която триумфира с обръч, а на втора позиция се нареди Стилияна Николова. Стили вчера стана шампионка в многобоя. 

Румен Радев се видя и с Елвира Краснобаева и треньорките на грациите ни, като ги поздрави за постигнатите успехи на шампионата в Будапеща.

Част от делегацията на президента са бившият спортен министър Весела Лечева и кметът на София Васил Терзиев.

Със страхотните си изпълнения на подиума родните грации на няколко пъти изправиха Радев на крака, а той ги аплодира.

България има девет медала от шампионата до момента - четири златни, два сребърни и три бронзови. Вчера българките завоюваха три титли - на Стилияна Николова в многобоя, на ансамбъла в многобоя и отборно жени, а днес Боряна Калейн стана първа на обръч. Николова взе сребро на обръч, Калейн бронз на бухалки, а Краснобаева бронз на лента. Девойките Дара Малинова и Магдалена Вълкова са съответно със сребро на лента и бронз на топка на финалите на отделните уреди.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!