Казахстан е държавата, с която преговаря уволненият преди два дни национален селекционер Симеон Щерев. Това е била причината легендарният ни борец да се появи в "Арена Армеец" по време на световното първенство по самбо за юноши и девойки.

Спонсорът на казахската борба издържа и местното самбо, поради което и той е бил в София. Щерев е имал срещи с милионера първо на 4 очи в събота, а след това и в неделя в залата, пише “7 дни спорт”.

"Тук съм, за да търся в самбото момичета за борбата", коментира в неделя личният треньор на Станка Златева.

Не е ясно обаче закъде ги търси, защото в Казахстан държат Симеон Щерев да дойде с поне двама-трима класни състезатели. Засега е абсурд сред тях да е Станка Златева. Въпреки че се изказа срещу уволнението на своя наставник, Златева е гарантирала пред шефа на федерацията Валентин Йорданов, че ако реши да остане да се бори, ще го прави само за България. Досега шампионката е получила от федерацията, държавата и спонсори над един милион лева за фантастичните си постижения през годините.

Елис Гури също не смята да се отказва от българския си паспорт и Елис Гури. Световният шампион е в полезрението на хората от Казахстан, но албанецът е категоричен, че до следващата олимпиада ще се бори за България в знак на благодарност към човека, който го доведе у нас – Гриша Ганчев.