Властите в Сингапур са арестували 14 души във връзка с уреждане на мачове и измама със залози в световния футбол. Задържаните са 12 мъже и две жени.
 
Имената им не бяха разкрити. Няма яснота и за тяхната националност. Знае се само, че те са на възраст между 38 и 60 години.
 
Те са заподозрени в участие в организирана криминална група за уреждане на мачове. Петима от арестуваните, сред които и считания за лидер на групата, са оставени в ареста за допълнителни разпити. Останалите са освободени под гаранция.
 
Няма информация дали сред задържаните е Дан Тан Сет Енг, който е считан за лидер на черното тото в световен мащаб. Той е заподозрян за манипулирането на поне 700 мача в световен мащаб.
 
В началото на годината в Сингапур пристигнаха четирима агенти на Интерпол. Тяхната задача беше да подпомогнат местните власти в издирването на Дан Тан Сет Енг. Счита се, че част от групата на гуруто на черното тото е бившият президент на Беласица Костадин Хаджииванов-Коце Маца. Той бе разкрит като акционер в престъпната групировка от арестувания във Финландия Уилсон Радж Перумал.