Анализаторът на американската телевизия ESPN за Астън Вила Кевин Хюз се изказа ласкаво за новото попълнение на бирмингамци Александър Тонев, но не посмя да даде гаранции за успех на българския национал в клуба.

„Той ще се нуждае от следващите няколко месеца, за да се адаптира към доста по-различна среда от тази в Полша, да се интегрира в състава, и би трябвало в началото на сезона да е започнал вече да се чувства добре,“ пише Хюз в анализа си за Тонев.

„При Тонев има елемент на непознатото. Той има опит с националния отбор, но не много. Само тези, които са го гледали в Полша, могат да имат реална представа. Но репутацията му определено е обещаваща. Бърз, интересен и атакуващ по фланговете играч, който може да борави и с двата крака. Вкарва много попадения от разстояние, и с десния, и с левия крак”, допълва коментаторът.

„Въпреки че не е изявен голмайстор, определено има склонност към красиви попадения. Поема топката меко, в крачка, и напредва с няколко метра, преди да стреля. В последно време на Вила му липсват подобни идеи за отбелязване на голове. Няма гаранция, че Тонев ще успее в Астън Вила, но 2,5 милиона за млад играч на 23 години е премерен риск, и може би изобщо не е риск. Ранното му привличане ще му позволи да има влияние в отбора още през следващия сезон. Добре е, че Пол Ламбърт успя да осъществи желан трансфер още в първия етап на лятото,“ завършва коментарът си Хюз.