На стадион “Филипс” в Айндховен феновете на домакините бяха се приготвили за истински празник, създавайки невероятна атмосфера преди началото на мача срещу Атлетико Мадрид. Още в 9-ата минута на срещата обаче гостите от Испания поведоха след гол на зетя на Диего Марадона Серхио Агуеро, който бе точен от непосредствена близост. До края на полувремето “дюшекчиите” продължиха да бъдат по-активния тим противно на очакванията на по-голямата част от публиката. В 34-ата минута отново Агуиеро вкара за гостите от Мадрид и удвои преднината им. Крайното 0:3 в мача за гостите обаче бе оформено след почивката, когато в 54-ата минута се разписа и португалския национал Маниш. ПСВ Айндховен показа твърде малко от качествата, с които през миналите сезони се изявяваше в турнира на най-добрите. Единсвено Афелай се пробва с далечен изстрел да изненада Лео Франко, който обаче в средата на втоарата част успя да избие в корнер. Явно е, че наставникът на ПСВ Хуб Стеевенс има върху какво още да работи, преди неговите възпитаници да стигнат до нови победи в Шампионската лига.

В другата среща от тази група интригата бе много по-голяма, особено след като домакините от Олимпик Марсилия поведоха с 1:0 на Ливърпул още в 23-ата минута чрез гол на Лорик Кана, който бе изведен очи в очи с Пепе Рейна от Беноа Шейру. Само три минути по-късно след комбинация между звездите на “мърсисайдци” Фернандо Торес и Стивън Джерард дойде и отговорът на гостите. Капитанът Стивън Джерард вкара невероятно фамозен гол след прехвърлящ удар от границата на наказателното поле. В 32-ата минута отново той бе в прегръдките на съотборниците си, след като реализира своя гол №99 за Ливърпул. Попадението падна от дузпа, която бе отсъдена от австрийския рефер Конрад Плауц за нарушение срещу холандеца Райън Бабел от страна на Роналд Зубар. 11-метровия наказателен удар бе повторен, след като при първото изпълнение на Джерард имаше влизане в наказателното поле предварително на Фернандо Торес. При повторното изпълнение Стиви Джи бе безапелационен от бялата точка и вкара за крайното 1:2 в полза на Ливърпул. През второто полувреме възпитаниците на Рафа Бенитес играха повече в защита, но това не попречи на Райън Бабел да направи пропуска на вечерта в средата на втората част, след като от около 3 метра прати топката с всичка сила в ръката на вратаря Манданда, който в крайна сметка успя да избие удара. В последната минута на срещата пък Мамаду Нианг пропусна най-чистото положение на домакините за изравнително попадение, след като стреля от непосредствена близост в тялото на вратаря на “мърсисайдци” Рейна.

Резултатите от Група D:
ПСВ Айндховен - Атлетико Мадрид 0:3
Стартов състав на ПСВ Айндховен: Исаксон, Салсидо, Мендес, Амрабат, Бреше, Питерс, Симонс, Афелай, Кулина (Лазович), Марселис, Куверманс
Стартов състав на Атлетико: Лео Франко, Переа, Уйфалуши, Хейтинга, А. Лопес, Луис Гарсия, Пауло Асунсао, Маниш (Банега), Шимао, Форлан (Раул Гарсия), Агуеро (Синама Понгол)
Голмайстори:
0:1 Агуеро 9, 0:2 Агуеро 36, 0:3 Маниш 54

Олимпик Марсилия - Ливърпул 1:2
Стартов състав на Олимпик: Манданда, Бонар, Жюбар, Хилтон, Тайво, Бен Арфа (Самаса), Шейру, Мбами (Валбуена), Коне (Зиани), Кана, Нианг
Стартов състав на Ливърпул: Рейна, Досена, Арбелоа, Шкъртел, Карагър, Джерард (Риера), Машчерано, Бабел, Кайт, Лукас Лейва, Торес (Бенаюн)
Голмайстори:
(1:0 Кана 23; 1:1 Джерард 26, 1:2 Джерард - дузпа - 32).
/БЛИЦ