Холандският гранд Аякс поиска Холандската футболна федерация да позволи на жени и деца да присъстват на преиграването на мача за Купата на страната с АЗ Алкмаар на 19 януари.
 
Двубоят трябва да се играе пред закрити врати, след като срещата на 21 декември бе прекратена в 37-ата минута. Тогава фен на Аякс нахлу на терена и атакува вратаря на АЗ Алкмаар Естебан Алварадо.
 
Костариканският страж бе изгонен, след като отвърна на нападателя. Това накара треньора на тима Гертян Вербеек да извади отбора си от терена. Впоследствие федерация анулира червения картон на Естебан Алварадо.
 
“Ще обмислим молбата на Аякс, но тяхното ръководство трябва да представи план как ще организира провеждането на мача при такива условия и по какъв начин ще спре евентуалните нарушители”, заявиха от федерацията.
 
През септември 2011 г. турският Фенербахче позволи на жени и деца под 12 години да присъстват на мач, който трябваше да се проведе пред празен стадион. Впоследствие един фен на “канарчетата” се похвали, че е проникнал на стадиона, преоблечен като жена.