Националният отбор на Азербайджан излиза в битка с историята в тазвечершния двубой с България. Нашите гостуват на азерите в евроквалификация за Франция 2016, а ако се уповават на статистиката в дебютните срещи на съперника в похода към европейски първенства - победата е сигурна.
 
Всичко лошо за азерите започва на 7 септември 1994 година, когато Азербайджан губи с 0:3 от Румъния в европейска квалификация на стадион "Стяуа" в Букурещ.


Четири години по-късно, но на 5 септември 1998, тимът гостува на Словакия и пак губи с 0:3.
 
7 септември 2002 година - Първо домакинство на азерите в евроквалификация. Гост е Италия, а мачът е дебют за Андреа Пирло. "Скуадра адзура" побеждава с 2:0 с автогол на Ахмедиев и попадение на Дел Пиеро.
 
2 септември 2006 - Гостуване на Сърбия и загуба с 0:1.
 
Последното разочарование за Азербайджан в кампания за европейско първенство идва от настоящия световен шампион Германия. Бундестимът гази с 6:1 на 7 септември 2010, а към головата им сметка се прибавя името на Садиков, който забива топката в собствената си мрежа.
 
Резултатът - България гостува на съперник с пет загуби в първите си срещи от петте си опита за класиране на европейско първенство при голова разлика 1:15.