Германският Фрайбург не получи положително решение на жалбата си за мача от 28 кръг на Бундеслигата, в който загуби с 1:4 от Байерн.

Тимът от регион Брайзгау се възползва от правото си да подаде жалба, тъй като в определен момент от мача баварците бяха на терена с 12 играчи.

Спортният съд към Германския футболен съюз обяви, че Байерн не носи вина за ситуацията и грешката е изцяло на съдийската бригада. Така резултатът от мача се запазва.

Юридическата инстанция отчита, че грандът от Мюнхен също има вина заради подадения грешно номер на Кингсли Коман, който трябваше да напусне терена. Това обаче се счита за прекалено нищожна грешка, която е можело да бъде предотвратена от реферите.

Както е известно, в 84-ата минута Марсел Забицер влезе в игра, но Коман остана на терена. В продължение на 20 секунди Байерн беше с 12 играчи. Първоначално четвъртият арбитър Арно Блос временно задържа австрийския играч на баварците, но след това го пусна в игра.

Фрайбург подаде жалбата едва в понеделник, два дни след мача и броени часове преди изтичането на срока за това. Сега тимът от „Ойропа Парк Щадион“ има срок от един работен ден, за да обжалва на по-висша инстанция.