Българският нападател на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов ще пропусне днешния мач за Карлинг Къп срещу Мидълзбро, след като не попадна в групата на “червените дяволи”. Това обаче не се дължи на контузия, наказание или скандал с мениджъра сър Алекс Фъргюсън. Освен Митко извън групата останаха и голяма част от звездите на тима. От титулярите там попаднаха само Харгрийвс, Парк, Нани, Андерсон, Кристиано Роналдо, както и капитанът Гари Невил.

Самият сър Алекс обяви, че в този мач ще заложи на тим от млади играчи и такива, които се завръщат от продължително лечение на контузии. Мениджърът на Манчестър Юнайтед обаче не е отписал мача с Мидълзбро от третия кръг на Карлинг Къп. Шотландецът се надява неговият тим да избегне съдбата си от миналия сезон, когато отпадна от Ковънтри на същия етап от надпреварата.

“В моя тим ще има известни промени, заяви Фъргюсън пред клубния сайт. – Ще има смесица от младост и опит. Важно е да дам път на играчи, които се завръщат от лечение на контузии, но възможност за изява ще получат и някои млади момчета като Джони Евънс, Дарън Гибсън, Дани Уелбек и Рафаел, но за съжаление близнакът му Фабио е травма в рамото.”

За мача на “Олд Трафорд” от състава на Мидълзбро отпадна нападателят Хосам Мидо, който е с контузия в бедрото. Аут поне още за месец е и турското острие Тунджай Шанлъ, който има травма в коляното. Джереми Алиадиер е с проблеми в ахилеса, докато Адамъ Джонсън е болки в глезена.

Групата на Юнайтед за мача с Мидълзбро: Кушчак, Еймъс, Невил, Браун, Рафаел да Силва, О`Шей, Евънс, Грей, Честър, Екърсли, Харгрийвс, Роналдо, Андерсон, Нани, Гибсън, Хюсън, Посбън, Клевърли, Уелбек, Манучо./БЛИЦ