Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙМ!

Бившият нападател на националния отбор на България Петър Александров беше един от първите, които поздрави новия клубен европейски шампион Челси. Българинът изгледа на живо финала на “Алианц Арена” в Мюнхен, който “сините” от Лондон спечелиха срещу Байерн с 4:3 след дузпи, редовното време и продълженията завършиха при равенство 1:1. На финала присъстваха още президентът на БФС Борислав Михайлов, Емил Костадинов, както и още представители на родния футбол.

Любопитното е, че Петър Александров е един от добрите приятели на настоящия мениджър на Челси Роберто ди Матео. Двамата играят заедно в швейцарския Аарау преди 20 години. През сезон 1992/93 Ди Матео, тогава на 22 години подписва с отбора, в който вече утвърден нападател и голмайстор е именно Петър Александров. Българинът е на 30 години и е един от най-опитните в Аарау, който през същия сезон става шампион на Швейцария. Това е третата титла в историята на клуба, след двете през 1912-а и 1914 година. Българският нападател е избран за най-добър чужденец в първенството на страната, а Ди Матео печели наградата “Футболист на годината” в Швейцария. Тогавашният полузащитник е роден в Шафхаузен (Швейцария), но има и италианско гражданство. След края на сезон 92/93 Ди Матео преминава в Лацио, а Пепи Александров остава в Аарау.

“Той е много спокоен човек, радвам се, че успях да се видя с него веднага след награждаването и да го поздравя за големия успех. Видяхте, че докато другите се радваха, той стоеше отстрани и не беше толкова емоционален. Страхотен професионалист, който израсна много в последните месеци и направи чудо с Челси”, заяви Петър Александров, който беше част от националния тим на световното първенство в САЩ през 1994 година, но не взе участие в нито един от мачовете./БЛИЦ

Исторически момент, Аарау е шампион с Петър Александров (с превръзката на главата) и Роберто ди Матео (долу вляво)

5_2.jpg