Един от героите на новия клубен шампион на Европа Челси - Дидие Дрогба, похвали съотборниците си след триумфа на "Алианц Арена". “Сините” от Лондон спечелиха трофея след победа над Байерн (Мюнхен) с 4:3 след дузпи, 1:1 в редовното време и продълженията. Дрогба изравни резултата две минути преди края на редовното време и изпрати мача в продължения, а след това вкара решаващата последна дузпа при ударите от бялата точка. Нападателят обаче фаулира Франк Рибери за дузпа в първото продължение, която Ариен Робен пропусна.

"Челси никога не се предава. Този отбор е изумителен. Мисля, че това ни е било писано, още преди много време. Искам да посветя тази купа на всички мениджъри, които сме имали през годините и на всички футболисти, с които съм играл", заяви Дрогба.

“Имахме късмета, който Байерн нямаше. Беше сложен шампионат за отбора, сменихме и треньора. Сега имахме късмета, който ни липсваше в началото на сезона. "Показахме, че сме отборът, който по-добре се адаптира и умее да използва силните си страни. Не го направихме с най-добрия футбол, но спечелихме", допълни влезлият като резерва Фернандо Торес./БЛИЦ



Bayern Munich 1-1 3-4 Pen Chelsea (Final) by goalsarena2012-3