Капитанът на Челси на финала срещу Байерн (Мюнхен) Франк Лампард заяви, че е бил сигурен в успеха, след като срещата трябваше да се реши след изпълнение на дузпи. Редовното време и продълженията завършиха наравно 1:1, а при наказателните удари Челси спечели с 4:3.

“Бях сигурен, че ще спечелим при дузпите, просто защото бяхме губили твърде много пъти", заяви полузащитникът, връщайки се към финала от 2008 година в Москва, когато "сините" загубиха от Манчестър Юнайтед след дузпи.

"Губил съм на дузпи с Англия и допуснахме поражение с дузпи в Москва, но понякога чувстваш, че съдбата е с теб и тази вечер беше така. Тренирахме дузпи в сряда и четвъртък. Това е въпрос на увереност. Преди мача чух, че от Байерн били спокойни за евентуално изпълнение на дузпи, а подобни изказвания винаги се обръщат срещу теб", допълни Лампард.

"Това бе една много, много голяма вечер за Челси и мисля, че емоциите се видяха на терена. Останахме там почти час след края на двубоя, защото жадувахме този успех от толкова много време. Духът и концентрацията, които показахме, бяха неповторими. След като отстраниш Барселона вече виждаш името на клуба си, изписано върху трофея", каза още полузащитникът.

"Дойдохме на техния стадион и се бранехме на живот и смърт, а когато Робен пропусна дузпата в продължението си помислихме, че това може да бъде нашата вечер.", завърши Лампард./БЛИЦ