Треньорът на Байерн (Мюнхен) Юп Хайнкес не скри разочарованието си от драматично загубения след изпълнение на дузпи финал с Челси в Шампионската лига на "Алианц Арена". “Сините” от Лондон надделяха с 4:3 след дузпи (1:1 в редовното време) и за първи път спечелиха трофея в най-престижния клубен европейски турнир.

“Изиграхме добър мач, но в някои моменти нямахме късмет. Футболистите ни показаха много силен дух през целия мач. Атакувахме от самото начало и нито за миг не дадохме на Челси шанс да отговори. Съперникът се защитаваше добре, но ние не успяхме да извлечем полза от многото шансове за гол, които сътворихме, за съжаление пропуснахме и дузпа. Не успяхме да опазим аванса си от 1:0 и Челси заслужава трофея", коментира Хайнкес.

“Ако искате да споделя мнението си за Ди Матео, ще ви кажа, че ако аз бях собственик на отбора, веднага бих му предложил тригодишен контракт", допълни Хайнкес.

Мениджърът на баварците разкри, че някои футболисти не са пожелали да изпълняват дузпи в решителния момент, което доведе до изненадващото решение стражът Мануел Нойер да застане зад бялата точка: "Някои от играчите ми не се чувстваха достатъчно уверени, за да вземат участие при дузпите. Бяха твърде изморени след 120 минути игра, не можеш да накараш някого на сила. Робен също беше сред тях, затова и Нойер изпълняваше. Разбираемо е."